Середа
24.04.2024
12:03
Ласкаво просимо Гость
RSS
 
Село Іскрене
Головна Реєстрація Вхід
Полоскання волосся для блиску і здоров'я - Форум »
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: oli4ka  
Форум » Спілкування на різні теми » Як залишатися молодою і красивою » Полоскання волосся для блиску і здоров'я (Краса нашого волосся)
Полоскання волосся для блиску і здоров'я
galanetДата: П'ятниця, 26.06.2009, 12:15 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 68
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
Отже, серія тем "Краса нашого волосся" продовжується.
В попредній темі ми спікувались про маски для волосся. Маски для волосся не варто робити дуже часто, оскільки це може перевантажити шкіру голови та й волосся загалом (1 раз у 1-2 тижні), тоді як полоскати волосся потрібно кожного разу після миття голови. Отже, чим потрібно полоскати волосся, щоб воно мало гарний колір, а також природній блиск?

Пропоную в цій темі залишати рецепти природніх ополіскувачів для волосся. Ось декілька продуктів та рослин, які можна використовувати для надання блиску і здоров'я волоссю:

Пиво. Для шкіри голови дуже корисним буде полоскання волосся світлим пивом.

Оцет. Незалежно від типу волосся корисно полоскати волосся водою, в яку доданий столовий оцет (1 ст. ложка на 1 л води). Обполосніть волосся кілька разів водою з оцтом (лимонною кислотою) над тазом, збираючи рідину, і знову використовуючи її. Під кінець обполосніть волосся прохолодною водою. Це пригладить лусочки і підсилить блиск. Таке полоскання дає змогу відновити природне кисле середовище шкіри. Темне волосся заблищить від оцтового полоскання.

Чай. Для більшого блиску обполосніть волосся завареним чаєм. Приготуйте відвар з розрахунку: 2 ст. ложки чаю залийте 1 л води і прокип'ятіть декілька хвилин. Цей рецепт підходить для обполіскування волосся брюнеткам і шатенкам. Тьмяному волоссю дуже добре допомагає міцний чай з м'ятою. Використовуйте його як останнє полоскання. Чай повинен бути прохолодним, тоді волосся буде більш блискучими.

Петрушка. Для того, щоб надати волоссю природного блиску, їх після миття обполіскують відваром петрушки, який готується таким чином: 50 г зеленої петрушки заливають 500 мл води, кип'ятять 15 хв., охолоджують, потім проціджують.

Лимон. Щоб додати волоссю шовковистість і блиск, в кип'ячену воду для обполіскування додають лимонний сік або лимонну кислоту з розрахунку 1 ст.л. соку або лимонної кислоти на 1 л води. Рекомендується для блондинок.

Ромашка. Для блондинок підійде також ополіскувач з настою квіток ромашки. Готують його з 3-4-х ст. ложок рослини на 1,5 л води. Квітки заливають крутим кип'ятком і витримують на слабкому вогні 10-15 хв. Можна зробити і економніше: 2 ст. ложки ромашки залити 1 л води і кип'ятити 5 хв. Якщо ви хочете отримати інтенсивний золотистий колір, доза квіток ромашки повинна бути 4-6 столових ложок.

Хміль. Для обполіскування волосся брюнеткам і шатенкам можна використовувати відвар з хмелю (по 2 ст. ложки хмелю і татарнику заливають 1 л води, кип'ятять 20 хв., потім проціджують і охолоджують).

Кропива. Приготуйте настій листя: 3 ст.л. сухої подрібненої сировини на 1 стакан кип'ятку, дайте настоятись 30 хв. і процідіть. Процідженим настоєм ополіскують волосся.

Шавлія лікарська.
Настій трави: 20 г сухої подрібненої сировини на 1 стакан кип'ятку, настояти 30 хв., процідити. Ополіскувач підходить для будь-якого типу волосся.

Липа. Приготуйте відвар квіток липи серцеподібної: 3-4 ст. ложки сухої сировини залийте 2-ма стаканами гарячої води, прокип'ятіть протягом 10 хв. і процідіть. Після миття обполосніть сухе волосся цим відваром.

Суміші рослин

Для брюнеток і шатенок можна приготувати також настій з наступної суміші: сухе листя кропиви, трави звіробою, деревій, квітки ромашки, коріння лопуха, узяте по 1 ст. ложці (кожної рослини). Суміш заливають 1,5 л крутого кип'ятку і дають настоятись 30-40 хв. на водяній бані (можна в термосі). Потім проціджують, охолоджують до 38-49 градусів і ополіскують приготованим настоєм голову після миття.

Підійде і настій з суміші м’яти і календули. Готують його так само, як описано вище.

Прикріплення: 2211615.jpg (5.1 Kb)
 
galanetДата: П'ятниця, 26.06.2009, 12:51 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 68
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
Грейпфрут, апельсин, лимон. Посмакувавши згаданими фруктами, не викидайте шкірку. Залийте їх окропом та залишіть на ніч, а вранці сполосніть цим настоєм волосся після миття. Обіцяють блискуче волосся.
 
oli4kaДата: П'ятниця, 26.06.2009, 12:53 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
Quote (galanet)
Обіцяють блискуче волосся.

Вірю вам на слово,адже у вас волосся просто шикарне!!! yes


 
galanetДата: П'ятниця, 26.06.2009, 13:03 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 68
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
oli4ka, а я думала, що galanet тут інкогніто batman
А волосся в мене пошкоджене після фарбування, фотографії просто вдалі вийшли smile
 
Форум » Спілкування на різні теми » Як залишатися молодою і красивою » Полоскання волосся для блиску і здоров'я (Краса нашого волосся)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • Pavlo
  • oli4ka
  • iskrina
  • Депутат
  • denis-vanv
  • Дядяша
  • Міхалич
  • ОДНА_ЖІНКА
  • СІА
  • sanfed
  • Хто сьогодні був на форумі:

    Copyright Стеценко В.П. © 2024
    Сайт створено у системі uCoz