П'ятниця
29.03.2024
15:41
Ласкаво просимо Гость
RSS
 
Село Іскрене
Головна Реєстрація Вхід
Чи вигідна оренда ставка селянам? - Форум »
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: oli4ka  
Форум » Все про село » Село і люди » Чи вигідна оренда ставка селянам?
Чи вигідна оренда ставка селянам?
iskrinaДата: Неділя, 06.01.2008, 19:52 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
На мою думку оренда ставка в центрі села непогана справа. Однак орендаторам потрібно не тільки думати про свої доходи, але й про розведення риби і утримання ставка в належному стані. Позитивно і те, що перестали бити рибу електричним струмом. До негативів можна віднести те, що орендарі рибу не годують, не розводять. Де наприклад розплідник риби?
 
ЮристДата: Неділя, 06.01.2008, 20:01 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Перевірені
Повідомлень: 32
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
На мою думку потрібно було би встановити обмеження на вилов риби сітками на декілька років ,поскільки до орендарів ставок використовувався будь ким і аби як . Пам"ятаю раніше, років 30 назад ловились щуки по 10-12 кг Вже зараз накінець,завдяки орендарям , поновлюються рибні ресурси і вже цього року ловився карась на вудку і непогано . Ставок є окрасою нашого села і якщо глянути на карту, то це самий більший ставок в районі , а можливо і в області

Слава Україні!
 
iskrinaДата: Неділя, 06.01.2008, 20:11 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
Цікаво дізнатися чи оренда рентабельна чи ні? Мабуть рентабельна, коли не відказуються. Колись у 20-х роках 20 століття в східній частині села були розплідники. А як тепер з розплодом риби?Хотілось би дізнатися від рибаків думку.
 
wogДата: Понеділок, 07.01.2008, 23:36 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Цим літом доводилося рибалити на вашому ставку. Ну що я можу сказати рибою потрібно займатися і ставком також. Ми приїзджали туди з друзями і знайшли тільки одне місце де можна з берега порибалити - з дамби. Якщо немає лодки то нормального улову й не чекай. Ну рибка там хороша є. smile

Alya Shpola
 
fimitДата: Середа, 23.01.2008, 18:12 | Повідомлення # 5
Сержант
Група: Перевірені
Повідомлень: 12
Репутація: 1
Статус: Оффлайн
Безумовно вигідна, як зазначено в договорі оренди на ставок "дозволено жителям села Іскрене займатися любительським ловом безкоштовно, іншим особам за білетами чи з дозволу орендаря", тому на відміну жителів навколишніх сіл Іскряни мають перевагу, а саме, ловити рибу безоплатно. Орендарі навіть пішли дальші, вони виділяють 5 кг. риби в разі смерті когось із жителів села. Вітаю, мудрість керівників села!

Краще синиця в руках, ніж руки в синцях)

Повідомлення відредагував fimit - Середа, 23.01.2008, 18:13
 
AlexДата: Вівторок, 04.03.2008, 23:11 | Повідомлення # 6
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 32
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Щодо оренди ставка, то я категорично проти! Я багато років прожив в селі і любив рибалити. Зараз зовсім не те, що було раніше. Тато мій полюбляв плести верші і ставити їх для ловлі риби, зараз це заборонено. Хоч це в сотні раз безобідніше, чим бити рибу струмом. І що ви хочете сказати, шановний Дмитро, щоб односельчанам поїсти риби, то потрібно, щоб хтось помер?

Alex
 
iskrinaДата: Середа, 05.03.2008, 15:57 | Повідомлення # 7
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
Що дає оренда селу на мою думку:
1. Тепер припинили бити рибу струмом і риба почала швидко плодитись.
2. Чужі платять невелику суму за білет і гроші залишаються в селі (хоч і в тих 10 чи 11 селян-орендарів).
3.Орендарі платять орендну плату і гроші йдуть в державу.
4.Гроші виручені за продаж риби, теж залишаються в селі (в орендарів).Збільшується купівельна спроможність.
Мінуси від оренди:
1.Не кожний селянин може поставити сітки, в'ятері чи верші.
2.Орендарі не займаються годуванням і розплодом риби.
Які ще плюси і мінуси я не назвав?
 
mishiusДата: Середа, 05.03.2008, 16:53 | Повідомлення # 8
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 52
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Я знаю один ставок де забороняється мати човна. Ловити рибу можна тільки з берега(одна вудка на одну особу) і то з дозволу орендатора. І що ви будете робити, якщо поставлять такі умови?
 
iskrinaДата: Середа, 05.03.2008, 22:28 | Повідомлення # 9
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
fimit, назвав умови, за яких орендаторам надають ставок в оренду. У Вашому випадку шановний mishius, це безперечно порушення угоди орендатором.
 
mishiusДата: Четвер, 06.03.2008, 12:54 | Повідомлення # 10
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 52
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Розмістіть договір. Щоб бачили за яких умов надається оренда ставка. Ловити рибу з берега можна назвати любительським ловом. Зі слів fimit, не сказано що люди мають право мати човна.
 
ОДНА_ЖІНКАДата: Четвер, 06.03.2008, 15:53 | Повідомлення # 11
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 104
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
Хто ж його дасть подивитись? Та його сховали і не показують. Я ось по своїх бабських каналах дізнаюсь і повідомлю форумчан.
haha


Хто гупає, тому не відчиняють!
 
AlexДата: Четвер, 06.03.2008, 15:53 | Повідомлення # 12
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 32
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Раніше я полюбляв випливати на човні і спостерігати за птахами, що мешкали на нашому ставку, фотографувати їх. Я думаю, Ви бачили фото лебедя на гнізді, яке знаходиться у фотоальбомі. Гадаю, що зараз в мене такої можливості немає, так як ставок орендований.

Alex
 
iskrinaДата: Четвер, 20.03.2008, 22:28 | Повідомлення # 13
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
Ніхто не забороняє! А якщо взяти недорогий білет, то можна і рибку половити. Я минулого літа ловив вудкою і ніхто не заборонив.
 
ЮристДата: Середа, 26.03.2008, 22:49 | Повідомлення # 14
Майор
Група: Перевірені
Повідомлень: 32
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Цікава тема "Оренда ставка". Давайте будемо говорити мовою закону. Я написав статтю в газеті "Шполяночка" під назвою: "Ловись рибко велика і маленька" в 2006 році. На жаль не можу розмістити її зараз, але лише зазначу коротко таке: Відповідно до Законів України, що стосуються діяльності органів місцевого самоврядування та Конституції України, Закону України "Про звернення громадян", "Про інформацію" і т.д. ( не буду вдаватись до конкретики ) рішення органів місцевого самоврядування ( сільської Ради), яке стосується обмеження прав громадян (оренда ставка це певні обмеження громадян в звичному користуванні, на користь орендарів) повинно нести в собі публічний характер. Що це означає? Памятаєте, як чітко працювали німці на нашій території (Європа!). Якщо гебіткомісаріат приймав рішення, що стосується обмеження прав громадян, то його розвішували на всіх стовпах і парканах. Наприклад: "Пересування вулицями після 23 години - розстріл." Крадіжка кавунів з громадського баштану -розстріл " і т.д. Їх рішення носили публічний характер. Так от, відповідно до українського законодавства (кого тема зацікавить повідомлю конкретно) рішення органів місцевого самоврядування, що стосуються обмеження прав громадян, повинні бути публічними, тобто опубліковані в пресі та вивішені (проілюстровані) в доступному для жителів села місці (можна і паркан як німці). Тому і є дошка оголошень біля кожної сільської Ради. Отже перше чим закинути вудку, приїдьте до сільської Ради і якщо Ви там не знайдете інформації про обмеження Ваших прав (по ловлі риби) сміливо закидайте вудку. "Ловись рибко велика і маленька." Зазначу лише таке: якщо рішення органу місцевого самоврядування, про обмеження прав громадян (на ловлю риби) не оприлюднене в названий спосіб, воно не небирає чинності і являється не дійсним. Жоден суд не притягне Вас до відповідальності за порушення "не чинного рішення ". Так як, не є чинними постанови Кабміну, укази Президента до тих пір, поки вони не будуть зареєстровані в Мінюсті, а Мінюст і є "публічний характер". Одним словом, якщо орендарі ховають договір оренди і не розвішали по парканах ( кража риби - розстріл. Рішення №хх від ххх числа, року хххх) то, це їм на шкоду і не в їх інтересах, а в інтересах злодіїв. Вихід для спритників: " А де написано, що не можна?" Мої зауваження не позбавлені гумору, але якщо брати мову Закону, то мої позиції "залізобетонні" . От і все - "Ловись рибко велика й маленька! "

Слава Україні!
 
ОДНА_ЖІНКАДата: Четвер, 27.03.2008, 18:21 | Повідомлення # 15
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 104
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
Юрист, - молодець! Мабуть так це і повинно бути.
Виходить, що можна і сіткою ловити? Та ще й не однією? А рибку орендаторам продавати за спекулятивною ціною.


Хто гупає, тому не відчиняють!

Повідомлення відредагував ОДНА_ЖІНКА - Четвер, 27.03.2008, 18:24
 
AlexДата: Четвер, 27.03.2008, 23:08 | Повідомлення # 16
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 32
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Красно дякую Вам, пане Юристу, за таку вагому інформацію. Але для мене це якось дивно - оренда нашого ставка. Цей ставок завжди був власністю жителів нашого села, всі гуртом захищали його від браконьєрів. А простим гостям нашого села - не перешкоджали ловити рибу. Тому моя думка така: я ПРОТИ оренди ставка.

Alex
 
ОДНА_ЖІНКАДата: П'ятниця, 02.05.2008, 08:53 | Повідомлення # 17
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 104
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
У мене є інформація, що один із синів орендаря полює на диких качок тепер, в період їх розплоду. З допомогою сучасної пневматичної гвинтівки, горе син орендаря, вбиває птицю для свого собаки. Цікаво дізнатися чи можна такому "мисливцю" припаяти пістона у вигляді двох років ув'язнення?
А що можна інкримінувати орендарям, які ловлять рибу в період нересту, та ще й не маючи прав на вилов риби? Вони ж орендують тільки водне плесо. На вилов риби потрібний окремий договір оренди.
Давайте юриста запитаємо.


Хто гупає, тому не відчиняють!
 
всезнайкаДата: Субота, 03.05.2008, 21:13 | Повідомлення # 18
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 14
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
Я позитивно ставлюся до оренди ставка. Як і всі люди в селі, хто не ловив рибу для того, щоб її продавати. Зараз "хвилюються", на мою думку, лише ті, хто непогано на ній заробляв. Чому ж не хвилювалися раніше, коли під час нересту рибу били струмом. ставили сітки. А зараз чомусь незадоволені орендаторами та їхніми діямии. Адже вони дозволяють після нересту ловити вудками рибу і гостям, і жителям села. А чи мають вони договір на вилов риби , треба запитати в орендаторів. І вони вам дадуть відповідь. На сходці села майже всі жителі, крім трьох осіб, підтримали орендаторів.
 
ОДНА_ЖІНКАДата: Субота, 03.05.2008, 23:09 | Повідомлення # 19
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 104
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
Quote (всезнайка)
А чи мають вони договір на вилов риби

А всезнайка не зможе копію цього договору розмістити тут, на форумі? Це було б цікаво для всих форумчан.


Хто гупає, тому не відчиняють!
 
ТолянДата: П'ятниця, 06.06.2008, 15:11 | Повідомлення # 20
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 52
Репутація: 2
Статус: Оффлайн
Моє ставлення до ставка негативне. Орендатори так знахабніли, що рибу в селі можна ловити тільки за млином та в деяких інших місцях.

Все буде добре - бо все тільки починається!!!
Ми за справедливість!
 
МіхаличДата: Неділя, 08.06.2008, 00:32 | Повідомлення # 21
Підполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 147
Репутація: 6
Статус: Оффлайн
Шкода,що навіть у молодого покоління,поняття "ПРИВАТНА ВЛАСНІСТЬ,ні з чим не асоціює.
У багатьох країнах світу потрібно купувати квиток для рибалки у "не арендованих ставках",
і нікого це не дратує.Берег Атлантичного океану он який широкий,а без ліцензії сидіти ловити рибу заборонено deal


Я, конечно, как генерал тосты говорить не умею... Я скажу проще: ну - прощай, здоровье.
 
iskrinaДата: Неділя, 08.06.2008, 22:00 | Повідомлення # 22
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
Quote (Міхалич)
Берег Атлантичного океану он який широкий,а без ліцензії сидіти ловити рибу заборонено

І що теж приватний? Чи можливо держава збирає податки.
 
МіхаличДата: Понеділок, 09.06.2008, 22:03 | Повідомлення # 23
Підполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 147
Репутація: 6
Статус: Оффлайн
Ні,не приватний.Просто такий порядок,хочеш рибалити,купуй ліцензію.
Ціни різні,залежать від багатьох факторів.


Я, конечно, как генерал тосты говорить не умею... Я скажу проще: ну - прощай, здоровье.
 
oli4kaДата: Середа, 03.12.2008, 18:57 | Повідомлення # 24
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
А Я ВВАЖАЮ,ЩО ОРЕНДА СТАВКА ВЄ ВИГІДНОЮ СПРАВОЮ,АДЖЕ КОШТИ ЗІБРАНІ ЗА КВИТКИ СПРЯМОВУЮТЬСЯ ДО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ НА РОЗВИТОК СЕЛА biggrin

 
iskrinaДата: Четвер, 04.12.2008, 19:25 | Повідомлення # 25
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
Quote (oli4ka)
АДЖЕ КОШТИ ЗІБРАНІ ЗА КВИТКИ СПРЯМОВУЮТЬСЯ ДО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ НА РОЗВИТОК СЕЛА

Не може цього бути. Орендатори гроші забирають собі. Що ж це за оренда, коли гроші ідуть до місцевого б'юджету?
 
ДядяшаДата: П'ятниця, 05.12.2008, 10:42 | Повідомлення # 26
Полковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 163
Репутація: 5
Статус: Оффлайн
Я чув, що орендатори запускають мальок у ставок. Чи дозволять тепер ловити рибу?
 
PavloДата: Четвер, 11.12.2008, 07:09 | Повідомлення # 27
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
Оренда ставка річ цікава, але перед оренду їм треба було все продумати. Просто це була єдна можливість людям годуватись, а тепер їх лишили цієї можливості.
 
oli4kaДата: Четвер, 11.12.2008, 10:32 | Повідомлення # 28
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
Quote (iskrina)
Не може цього бути. Орендатори гроші забирають собі. Що ж це за оренда, коли гроші ідуть до місцевого б'юджету?

Але ж орендарі платять орендну плату в сільську раду(хоч якийсь прибуток) sad


 
PavloДата: Четвер, 11.12.2008, 10:37 | Повідомлення # 29
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
Якщо ці гроші кладут в карман, то це погано... От добудували б краще церкву...
 
oli4kaДата: Четвер, 11.12.2008, 11:19 | Повідомлення # 30
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
Звичайно де ці гроші діваються ми не знаємо(точніше куди вони спрямовуються)

 
Форум » Все про село » Село і люди » Чи вигідна оренда ставка селянам?
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Найактивніші користувачі форуму:
  • Pavlo
  • oli4ka
  • iskrina
  • Депутат
  • denis-vanv
  • Дядяша
  • Міхалич
  • ОДНА_ЖІНКА
  • СІА
  • sanfed
  • Хто сьогодні був на форумі:

    Copyright Стеценко В.П. © 2024
    Сайт створено у системі uCoz