Кулінарія
| |
Сева | Дата: Вівторок, 07.10.2008, 06:53 | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
| Выкладываем рецепты ,я начну Ароматные куриные крылышки Крылышки промойте, обсушите и разрежьте по суставу. Смешайте лимонный сок с куркумой, аджикой, медом и майонезом. Залейте крылышки полученной смесью и маринуйте на холоде не менее 4 часов. Подготовленные крылышки уложите на смазанный маргарином противень и запекайте в духовке при 220 X до образования румяной корочки.Можно подавать крылышки как горячими, так и холодными, оформив зеленью. Приятного аппетита.Рецепт с сайта http://russianfood.com
|
|
| |
iskrina | Дата: Вівторок, 07.10.2008, 19:28 | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Quote (Сева) Ароматные куриные крылышки А де в селі набрати скільки крилець? Потрібно їхати в Шполу за крильцями. Цікаво, а в Шполі де можна купити пару кілограмів крилець? А кукурма? В Іскреному крім кропу і перцю нічого більше не росте з пряностей. <_<
|
|
| |
iskrina | Дата: Субота, 11.10.2008, 21:15 | Повідомлення # 3 |
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| А як це з медом і горіхами? В якій пропорції мед і горіхи?
|
|
| |
iskrina | Дата: Понеділок, 03.11.2008, 17:50 | Повідомлення # 4 |
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Дядяша розмістив фото з грибів. Хто підскаже, який сорт? Щось ніби весняних підвишнів. http://iskrina.ucoz.ua/photo/16-0-260
|
|
| |
Дядяша | Дата: Середа, 19.11.2008, 22:37 | Повідомлення # 5 |
Полковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 163
Репутація: 5
Статус: Оффлайн
| Не весняни це точно. Фото недавно зроблене.
|
|
| |
СІА | Дата: П'ятниця, 21.11.2008, 20:23 | Повідомлення # 6 |
Майор
Група: Перевірені
Повідомлень: 81
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Антикризисные рецепты: Морозим сосиску, трём на тёрке, мажем хлеб майонезом и посыпаем тёртой сосиской. вкусно и практично, а главное много, одной сосиски хватает на 5-10 бутербродов. Если голод не дает спать - быстро выпить два стакана кипятка и лечь спать. Мозг не сразу поймет, что желудок обманули. Если хлеб черный натереть чесноком, он пахнет колбасой. Если заморозить яйцо и разрезать его пополам и положить на сковородку, получится глазунья с 2 желтками. Чай можно заваривать семь раз. На восьмой чаинки всплывают, чтобы посмотреть на этого жлоба. Вместо суши можно прекрасно налепить колобков из риса с куском крабовой палочки и огурца внутри , 1 пачки палочек хватает на 20 порций роллов калифорния.
Найбільше успіхів ми досягаємо у тому, до чого маємо найліпший хист.
|
|
| |
Pavlo | Дата: П'ятниця, 12.12.2008, 07:57 | Повідомлення # 7 |
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Доречі, в піст можна приготувати шубу з морскою капустою, олів*є с горіхами замість ковбаси.
|
|
| |
oli4ka | Дата: Субота, 21.02.2009, 08:58 | Повідомлення # 8 |
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
| Розкажіть мені краще вареники як з картошкою приготувати,хочу чоловіка порадувати,а то він бідний на дієті поки я в інеті!!!!
|
|
| |
Pavlo | Дата: Субота, 21.02.2009, 09:02 | Повідомлення # 9 |
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Вареники з картоплею? Хочу уточнити, Ти їх взагалі не вмієш варити?
|
|
| |
oli4ka | Дата: Субота, 21.02.2009, 09:05 | Повідомлення # 10 |
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
| Уточняю,не можу сказати що вмію,але не можу сказати що не вмію.Чогось виходять вони в мене не дуже...Ну сьогодні надіюсь вийдуть
|
|
| |
Pavlo | Дата: Субота, 21.02.2009, 09:10 | Повідомлення # 11 |
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Тісто робити умієш? Можеш зробити просте пісне тісто з борошном, сіллю і водою. До картоплі добав смажену цибулю і моркву.. Будуть дуже смачні..
|
|
| |
iskrina | Дата: Субота, 21.02.2009, 09:25 | Повідомлення # 12 |
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 749
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Смакові якості вареників залежать від тіста. Замішувати борошно найкраще на сироватці з яйцем. Ось тут рецепти для вареників з різною начинкою. Смачного!
|
|
| |
oli4ka | Дата: Субота, 21.02.2009, 09:31 | Повідомлення # 13 |
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
| Дякую iskrina, обов"язково скористаюся цим сайтом!Ну а потім напишу результат
|
|
| |
Pavlo | Дата: Субота, 21.02.2009, 09:38 | Повідомлення # 14 |
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Смачного Вам!!! Чоловікові передавай ПРИВІТ!!! А дитиночку цомки!!!
|
|
| |
oli4ka | Дата: Субота, 21.02.2009, 15:08 | Повідомлення # 15 |
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
| Якби ви знали,які вареники в мене вийшли...
|
|
| |
Pavlo | Дата: Субота, 21.02.2009, 15:11 | Повідомлення # 16 |
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Ой, молодчинка!!! Ти гарна господиня!!! Холодець варити вмієш?
|
|
| |
oli4ka | Дата: Субота, 21.02.2009, 15:18 | Повідомлення # 17 |
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
| Звичайно вмію!!!!
|
|
| |
Pavlo | Дата: Субота, 21.02.2009, 15:21 | Повідомлення # 18 |
Генерал-полковник
Група: Модератори
Повідомлень: 1091
Репутація: 13
Статус: Оффлайн
| Сонечко!!!
|
|
| |
tanya_bond | Дата: Субота, 29.01.2011, 16:23 | Повідомлення # 19 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| М'ясний рулет Беремо фартух (не знаю як правильно називається, але це саме та частина свинини, з якої ніщо так смачно не виходить, як рулет) натираємо сіллю, перцем, давленим часником. Підрізаючи ножем, нашпиговуємо м’ясо, попередньо нарізаною морквою. Завертаємо м'ясо рулетом, і щоб не розпадався, перев’язуємо нитками. Залишаємо в холодильнику для маринування на добу. Перед випіканням змащуємо майонезом, завертаємо в фольгу або в рукав (я брала рукав). Ще гарячим рулет необхідно звільнити від ниток (як вихолоне буде важче це зробити). Нарізаємо і подаємо до столу. Було смачно. І Ви спробуйте!
Повідомлення відредагував tanya_bond - Субота, 29.01.2011, 16:23 |
|
| |
Аврора | Дата: Субота, 29.01.2011, 16:26 | Повідомлення # 20 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 63
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Голубчики Якось раніше ніколи не доводилося готувати голубці. Обходилася фаршированим перцем. Мені здавалося, що закручувати капустяне листя конвертом – це справжня наука! У цьому році я, уже другий раз поспіль, опановувала це нехитре мистецтво. Так от. Капусту треба невеличку, але й не маленьку. Мабуть середню, ближчу до маленької. Перший раз я пробувала робити з листків великої капустини, але вони якісь товсті виявилися. Вибрати на базарі необхідну капустину – це теж справжня наука. Тож я просто попросила у продавця капустину на голубці. Він довго перебирав, стискував, мацав зелені голови і на кінець знизу витягнув те, що мені треба. Капустяне листя необхідно пропарити. Для начинки – відварити до напівготовності рис, гарно промити його під проточною водою, щоб розсипався. У відварений рис додаємо м’ясний фарш і обсмажену цибулю з морквою. Все це солимо, перчимо і гарно вимішуємо. Начинка готова. Тепер основне і головне завдання: закрутити голубці міцненько, щоб не порозлазилися. Для тушкування голубців дно каструлі вистилаю тоненько порізаним салом (щоб не пригоріли). Так завжди робить моя мама. Викладаємо голубці. Каструлю заливаємо на половину водою або бульйоном. Зверху – обсмажена цибуля з морквою і томатною пастою + сметана. Тушкуємо страву на повільному вогні 1-1,5 години. І головне. Голубці треба готувати з любов’ю, з гарним настроєм!
Мрії мають бути з каменя, а плани з піску
Повідомлення відредагував Аврора - Субота, 29.01.2011, 16:31 |
|
| |
tanya_bond | Дата: Неділя, 30.01.2011, 12:04 | Повідомлення # 21 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Бублики Вперше цю страву я скуштувала саме в Іскрені. Готують її так. Звичайні бублики, ті, що звуться сушка, заливають молоком і залишають на ніч, або на пів дня. Студенткою я пробувала заливати бублики водою, але не той ефект виходить. Не смачно! Тож не економим! Для фаршу потрібно перекрутити на м’ясорубці м'ясо. Можна взяти свинину, яловичину або курятину. Кому яке подобається. Останній раз я брала свинину+курятину. Вийшло непогано. До фаршу додаємо потерту на тертці цибулину, кілька яєць, солимо і перчимо. Вибиваємо фарш (збагачуємо його киснем). Така процедура потрібна для того, щоб начинка була соковитою і ніжною. Розмокші бублики обережно викладаємо на змащене олією деко. У бублики чайною ложкою накладаємо начинку. Все це змащуємо майонезом і запікаємо в духовій шафі 40 хв. на середньому вогні. Готові бублики негайно викладаємо на тарілку, бо потім буде важко відшкрібати їх від дека.
Повідомлення відредагував tanya_bond - Неділя, 30.01.2011, 12:05 |
|
| |
oli4ka | Дата: Неділя, 30.01.2011, 15:07 | Повідомлення # 22 |
Генерал-лейтенант
Група: Модератори
Повідомлень: 758
Репутація: 15
Статус: Оффлайн
| Це я такий тортик синочку на 3 роки зробила
|
|
| |
tanya_bond | Дата: Неділя, 30.01.2011, 23:45 | Повідомлення # 23 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Смачнющий! А з чого колеса? Напиши як робити.
|
|
| |
tanya_bond | Дата: Четвер, 24.02.2011, 17:51 | Повідомлення # 24 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Торт медовик Для тіста: 2 ст.л. меду; 1 ст цукру; 60 гр. вершкового масла. Усе це розтопити на водяній бані, аби розтав мед. У гарячу суміш влити збиті 2 яйця. Все це добре вибити, щоб утворилася піна. Вимішати тісто, попередньо додавши у нього 2 ч.л. соди, гашеної оцтом, та 4 склянки борошна. Розділити тісто на 6 частин і поставити в морозильну камеру на 1 годину. Розкачати коржі і випікати в духовці при середній температурі. Для крему: густу сметану, ванільний і звичайний цукор гарно збити. Я збиваю вручну, бо якщо міксером, – крем перетворюється у масло, чого не треба допускати. Зверху торт можна прикрасити горіхами, цукатами, чорносливом. Доречі, чорнослив, якщо хто, звісно, любить, можна додати і під час перемащування коржів у торт.
|
|
| |
tanya_bond | Дата: Неділя, 27.02.2011, 22:52 | Повідомлення # 25 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Качка фарширована яблуками Мммммм. Пальчики оближеш. Якщо обирати між качкою і гускою, я обрала б качку. Її м'ясо ніжніше і соковитіше, але й жирніше. Готуємо так. Тушку гарно помити, якщо недосмалена – досмалити. Видалити пір’їнки чи пух. Вирізати сальні залози на задній частині тушки. Зробити це потрібно обов’язково, бо саме цей жир має найнеприємніший запах. Тушку натерти перцем, сіллю. Всередину закласти порізані на частини яблука. Запікати на маленькому вогні. Нехай томиться. В кінці готування присмажити на великому вогні.
Повідомлення відредагував tanya_bond - Неділя, 27.02.2011, 22:53 |
|
| |
tanya_bond | Дата: Вівторок, 15.03.2011, 21:28 | Повідомлення # 26 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Фарширована щука Перший раз я спробувала приготувати фаршировану рибу на своє 16-ти річчя. І з першого разу вона у мене вийшла! Просто перед тим, як готувати, слід теоретично ознайомитися з цим процесом, що я й зробила. Для фаршировки на цей раз я вибрала щуку. Товстолобик, короп теж смачна риба та фарширована найсмачніша – хижа! Її важко чистити, адже щука в’юнка, постійно вислизає з рук. Шкірка знімається доволі легко. Я знімаю звичайним способом, не відрізаючи голову. Кажуть можна чулком. Не знаю, не пробувала. Для фаршу перемелюю м'ясо щуки (стараюсь м'ясо перебрати, щоб не було жодної кісточки!), додаю розмочений у молоці батон + пересмажена на рафінованій олії цибулька з морквою, солю, перчу. Фарш гарно вибиваю. Начиню ним рибину. Зашиваю легенько в одну нитку, без вузликів, черево. В підігріту духовку закладаю щуку в рукаві або на деці, попередньо змастивши його олією та вистеливши дно порізаними скибочками буряка і моркви. Можна засмажувати і на гілочках фруктового дерева (наприклад вишні). З приготовленої, ще гарячої щуки, виймаю нитки. Зробити це дуже легко, головне, щоб рибина була гарячою і попередньо легенько зашитою.
Повідомлення відредагував tanya_bond - Вівторок, 15.03.2011, 21:31 |
|
| |
Депутат | Дата: Середа, 16.03.2011, 19:33 | Повідомлення # 27 |
Генерал-майор
Група: Модератори
Повідомлень: 345
Репутація: 5
Статус: Оффлайн
| наша Таня-шпигунка гарна домогосподарка, хоча якщо точніше - кулінарка http://shepotpriboja.ekafe.ru/viewforum.php?f=24
- Я не господин, господа все в Париже ... (Собачье сердце)
|
|
| |
tanya_bond | Дата: Четвер, 17.03.2011, 16:44 | Повідомлення # 28 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Ех, на форумі усе таке заумне. Я ж, здебільшого, народні страви готую.
|
|
| |
Міхалич | Дата: П'ятниця, 18.03.2011, 00:55 | Повідомлення # 29 |
Підполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 147
Репутація: 6
Статус: Оффлайн
| На заумних форумах нудно,попробуйте тут: Готовим дома Готовим www.liveinternet.ru Класно коли гарно описують сам процес+фото!І звісно залишені відгуки під рецептами,можна дізнатися багато цікавого і нового про свої улюблені страви!
Я, конечно, как генерал тосты говорить не умею... Я скажу проще: ну - прощай, здоровье.
|
|
| |
tanya_bond | Дата: Субота, 09.04.2011, 00:38 | Повідомлення # 30 |
Лейтенант
Група: Перевірені
Повідомлень: 61
Репутація: 3
Статус: Оффлайн
| Салат з кальмарів Для приготування салату необхідно спершу замаринувати цибулю. Я мариную так. Цибулю порізати напівкільцями, скласти у тарілочку, залити водою з оцтом (щоб розчин був кислим). Додати спеції: лавровий лист, духмяний перець, трошки цукру. Кальмари невеликого розміру необхідно зварити. Але, при цьому, не потрібно переварити, бо тоді будуть жорсткі на смак. Щоб цього не допустити у кип’ячу воду занурити кальмари і довести до кипіння. Потримайте кальмари у гарячій воді, поки будете очищати яйця від шкаралупи. Після цього яйця нарізати соломкою. Кальмари теж почистити (шкірочка знімається дуже легко) і теж порізати соломкою. Яйця, кальмари, мариновану цибулю заправити майонезом. Ех, смакота!!!!!!!
Повідомлення відредагував tanya_bond - Субота, 09.04.2011, 00:39 |
|
| |
|